MAANS & PJOTR: PoasHoas

MAANS & PJOTR: PoasHoas

Maans wordt om zeuven uur wakker van gerommel rondom huus. Zelfs langsloaper Pjotr zit al met zien oren gespitst ien e koamer.

‘Heurst ok wat Pjotr, wat zol er zo vroeg al om ons huus hinne scharreln!’

Maans dut de luxaflex open, kikt noar buten, mor zigt verder niks biezunders. Et geluud is ok weer verdwenen. Nou, dan op Poaszundag mor vroeg uut e veren, hij is nou toch wakker. Hij dut de achterdeur van t slöt en schuuft hem open.

Moest pissen Pjotr? Kinst er uut!

Maans dut et kovviezetapperoat aan, drukt de stekker van e eierkoker ien t stopcontact en kookt hum een poar lekkere scharreleikes. Hij besmeert n stukje poasbrood met butter en gijt lekker op e bank hangen om noar de tillevisie te kieken. De Paus ridt ien n rolstoel deur t beeld en de verslaggeefster geft aan dat de beste man dit joar zien ‘Urbi et Orbi’ niet live uutspreken zil. Franciscus is niet al te fit en ze binnen in Rome ok slim veurzichteg noa die aansloagen ien Moskou en Epe. Gien goed plan om duzenden minsen op dat krappe pleintje te zetten.

Pjotr komt weer binnen en het n vremd blauw/geel ei ien e bek. Verrek denkt Maans, een Oekraïens-ei. Ze zillen doar wel wat aans aan e kop hemmen dan eier zoeken. En de vredestakken ien t Midden-Oosten binnen nog kronkeleger dan de drie die hij op e voas ien e koamer stoan het. Kregen van buurvrauw Warres.

De kovvie is kloar en hij schenk zich n mok ien, struit wat voer ien Pjotrs bakje en lopt weer noar de  bank.

‘Formatie-deelnemers met Paasverlof’ schuuft onder deur t beeld.

‘Ah ja jongens, goa rusteg eefkes op vekanzie, jim binnen nog mor net bezig! We wachten wel rusteg of, alles lopt hier toch op rolletjes!’Maans het hum er al bij del leit dat er over n poar moand weer vannijs stemmen moet. Ze bekieken et mor lekker, hij komt niet weer ien t stemhokje! Doar!!

De veurdeurbel klingelt hard en dat om 8 uur. Maans lopt noar veuren met Pjotr ien zien kielzog. Deur t matglas van e veurdeur zigt Maans n groot silhouet, groter dan dat van n mins. Wat kin dat nou weden? Hij let de deurketting eefkes vastzitten en kikt deur n gleufke noar buten. Op e stoep stijt n joekel van n hoas met n picknickmand onder de arm.

‘Vrolijk Pasen Maans en Pjotr, verrassing!’

Nou  heurt Maans dat et de stem van zien wandelvriendin Thea is en wiet niet hoe snel er et ketje lösmoaken moet om e deur wied open te zwaaien.

‘Thea doe hier! Hoe kin dat zo vroeg! Moestoe niet thuus weden!’

‘Nee jonguh, die kerel van mij zit in Amerika. Het was mooi weer dus ik dacht vroeg uit de veren, naar de winkel, ontbijtje bij Maans en dan lekker aan de wandel achter Nienoord. Wie doet je wat!

‘Mor woarom ien n hoazepak.!’

‘Ik had mijn buren beloofd dat ik eieren zou gaan verstoppen en die kids zijn altijd vroeg op, dus om zes uur stond ik in de tuin, heb de eieren verstopt en om half zeven bij ze aangebeld. Er liggen 100 stuks in die tuin, dus voordat ze die allemaal gevonden hebben, is het wel 10 uur. Buurvrouw kan lekker uitslapen’.

Ze pakt de picknickmand met warme broodjes, roombutter, vaarfde eitjes, jus en heerlijke poasham uut op keukentoavel. Ploagereg hold ze n stukje ham veur Pjotr zien neus.

Dat is voor jou ouwe speurneus, maar dan moet je wel eerst 10 gekleurde eieren die ik net in jullie tuin verstopt heb, opzoeken!’

Bedremmeld lopt Pjotr noar buten en zigt al gauw weer zo’n blauw-geel ei, die er ien e bek pakt en ien huus brengt. Nog één en nog één…

Minoes de kat van vrauw Warres, zit ien vensterbak en schudkopt. Zoveul te zeggen, doe bist gek. Mor as ze dan ieneenent een joepster van n hoas ien e tuun zigt, schrikt ze zo bot, dat ze uut e vensterbank springt en ien e paniek twee bloempotten met veurjoarsbloemen omkeild. Kinst vrauw Warres op stroat foetern heuren.

Nou nog één dan, denk Pjotr. ‘Vrolek Poasen!’

Met dank aan:
Alie de Vries veur de correcties
Ben de Vries veur de tekening van Pjotr

Reacties zijn gesloten.