Een leven in vogelvlucht

Een leven in vogelvlucht

Helmhuus

Dat leven begin aan de Hilmahuisterweg onder de rook van Lutjegast. Daar hadden mijn ouders een klein boerderijtje op nummer 6. Al snel zijn we verhuisd naar het kleine huisje op nummer 5 wat ernaast stond en daar heb ik ruim twintig jaar gewoond.

School

Na de lagere school in Lutjegast ben ik naar het Thorbecke College in Groningen gegaan om het Atheneum te volgen. Daarna doorgestoomd naar een studie Sociale Geografie en dat wonderwel ook met succes afgerond.

Bij het zoeken naar een baan in die sector ontstond er twijfel en heb ik alsnog de switch gemaakt naar de ICT.

Thuus

In 1981 heb ik Grietje Bruining ontmoet op een avondje stappen in Bar-68-half in Lutjegast en nooit meer losgelaten. Na een ouderwetse verkering van 7 jaar getrouwd en verhuisd naar Pieterzijl. In 1991 werd Regina geboren en 2 jaar later Rogchert en daarmee was gezin compleet. Pieterzijl is tot op heden de vaste stek gebleven.

Werk

Sinds 1987 werkzaam in de ICT als Data-consultant. Sinds een groot aantal jaren is ons kantoor gevestigd in de oude melkfabriek de Ommelanden in stad. Kijk verder op: http://www.linkedin.com/in/geert-zijlstra-3b43ba1

Volleybal

Vanaf mijn twaalfde sta ik op het volleybalveld . Gestart bij LuVo, overgestapt naar MAC en de laatste jaren gesleten bij fusieclub DoVo/Hujades. Naast de competitie natuurlijk ook mooie neven zaken als Ameland en Oliebollentoernooi. In 2023 de schoenen toch weer uit de kast getrokken om op de donderdagavond tussen wat andere ‘olde kirrels’ rond te springen.

Hobbies

Zingen, vertellen en schrieven in het Westerkwartier(s), maar ook vaak op de fiets te vinden. Muziek maken, verhalen schrijven en vertellen. Tussendoor leuke dingen presenteren als de Abel Tasman Struuntocht en muziekavonden van de Bazuin. Kortom tijd te kort!