MAANS & PJOTR: Inlogproblemen

MAANS & PJOTR: Inlogproblemen

De liefde tussen Maans en zien wandelvriendin Thea is ien e winterperiode behoorlek bekoeld. Maans is n mooi-weer-wandeloar en Thea het al n poar keer nul op t rekest kregen as ze hum met hemmen wol op n winterwandeling.Van e week hing ze weer aan e telefoon:

Maans als we mee willen doen aan de ‘Tocht om de Noord, dan moeten we ons direct aanmelden, dat kan op 1 maart om zes uur smiddags!

Dat moest wel zelf doen wicht, want ik heb ja gien computer en internet. Doar begun ik niet meer aan op mien leeftied. Et interesseert me ook gien bal.’

Maar Maans je hebt toch wel een kennis of buur, die dat voor je kan doen!

Ja, dat is woar buurvrauw Warres het n Ipad en zit er altied op te priegeln en te doen. Ze besteld van allerlei rommel en kleren op dat ding. Hij zigt et wel, elke dag komt er wel weer zo’n wit buske bij heur aan e deur. En as Maans es bij heur op e kovvie komt, moet er drekt alle foto’s van e kleinkiender op dat ding zien. De één is op vakantie ien Japan, de ander het n nij huus bij Drachten. Niet dat hum dat wat schelen kin mor hij knikt altied wel vriendelek lachend asof er et prachteg viendt. Maans het dan wel n hekel aan alles wat digitoal is mor sums kin t niet aans. En met vrauw Warres is wel wat te regeln. Maans zal op 1 meert bij vrouw Warres kommen te eten, graauwe aarten met spek gijt ze moaken. Om zes uur kin er koarten kopen. Thea dut dat dan ok, achter heur eigen IPad, dan hebben ze twee kansen.

‘Ik zet mien IPad een dag van te veuren alvast aan e stroom en astoe dan Pjotr metnimst, dan het Minoes ok wat aansproak!’, zeit vrauw Warres.

Maans gijt noar de winkel veur wat sukkeloa, lekker bij de kovvie noa t eten en nimt ok wat kattesnoepkes met. Rond half zes komt er aan ien t huus van e digitoale mogelekheden.

Vrauw Warres stijt ien e keuken en heur eigenwieze kat Minoes begunt demonstratief te bloazen as Maans en Pjotr der ien kommen. Pjotr keert heur drekt de kont toe, ‘wat doe snötding, wat wolst’ gromt er. Ze biendt onmiddelek ien, met Pjotr valt niet te spotten, die holdt niet van kokeleko. En ze wiet best, één knauw van Pjotr en ze i-der west. Maans redt de situoatie en begunt met e kattesnoepkes te struien. Een poar tellen zitten kat en hond gebroederlek te knabbeln. 

Gien idee woarom dit spul kattesnoepkes hiet, ik lus er wel pap van.’, smakt Pjotr luudruchteg.

Hij zigt dat Maans et puutje met snoepkes onbeheerd achter let en sleept et votdoalek de kattemand ien. De liefde van e kat gijt bliekboar ok via de moag, want van bloazen is gien sproake meer. Met e puut tussen heur ien zitten Pjotr en de Minoes noast mekoar ien e te kleine kattemand.

“Hoeveul koartjes moeten we bestellen Maans?’

‘Liefst 4 mor 2 is ok al mooi.’

‘Wie lopen er dan met dij met?’

‘ Paulus, Thea en heur vriendin.’

Buurvrauw Warres dut net of ze onneuzel en niks niet nijsgierig is. Ze het, net as Maans ok uutzicht op e weg en de veurdeur van e buren. En dan kin t niet aans dan dat ze de witte mini al n poar keer zien het. En ok de doame die der uutstapt en bij Maans aanbeld.

‘ Is Thea dien nije vriendin?’

‘ Nee dat niet, ze is gewoon trauwd, mor heur man hold niet van wandeln en ik wel, dus lopen we voak soamen op. Verder gien aanschopperij of zo!

Noa n kop kovvie is et host tied dat de ienschrieving open is. Thea het al n appke met “Nog 5 minuten, zit je klaar?” stuurd. Buurvrauw lopt noar t aanrecht om heur I-Pad te pakken, mor komt beteuterd weerom en holdt de stekker, die niet ien t stopcontact zeten het ien e lucht.

Ik docht dat ik hum guster aan e stroom zet had, mor ….

Ze zet de I-pad aan, t beeldscherm knippert eefkes mor et scherm blift zwart.

Maans pakt zien telefoon en appt noar Thea ‘Geen succes, accu IPad leeg!’.

Pjotr en Minoes kieken mekoar soamenzweerdereg aan en proesten et uut: ‘ Succes, puutje leeg!’

Met dank aan:
Alie de Vries veur de correcties
Ben de Vries veur de tekening van Pjotr

Reacties zijn gesloten.